vasárnap, június 23Minden ami építkezés, felújítás, lakberendezés
Shadow

A lakberendezés művészete: Hozz ki többet a térből

Az otthonunk a személyiségünket és az ízlésünket tükrözi, de vajon hogyan rendezhetjük el a bútorokat úgy, hogy tágasabb és barátságosabb hatást érjünk el?

Az alábbi tippek segítenek neked ebben a feladatban.

1. Kisebb bútorok a kisebb helyekre
Ha otthonod kicsi, válassz kisebb bútorokat. Például egy kisebb kanapé, alacsonyabb szekrénysort és könnyű székek. A kisebb bútorok optikailag nagyobbnak mutatják a teret, és nem terhelik le a szobát.

2. Használj tükröket
A tükrök remek eszközök a térérzet növelésére. A megfelelően elhelyezett tükrök visszaverik a fényt és tágasabbnak tűnni hagyják a helyiséget. Próbáld ki egy nagy tükör elhelyezését a falon vagy több kisebb tükör csoportosítását.

A világos színek optikailag növelik a teret, míg a sötét színek összenyomják azt. Használj fehér, krém, pasztell vagy világos szürke színeket a falakon és a bútorokon. A kiegészítőkkel lehet színesítést vinni az enteriőrbe.

3. Világos színek
A világos színek optikailag növelik a teret, míg a sötét színek összenyomják azt. Használj fehér, krém, pasztell vagy világos szürke színeket a falakon és a bútorokon. A kiegészítőkkel lehet színesítést vinni az enteriőrbe.

4. Nyitott polcok és szekrények
A nyitott polcok és szekrények lehetővé teszik, hogy a tárgyaidat mutasd, de közben ne zárják el a teret. Az apróbb lakásokban ez különösen előnyös, mivel nem töltik meg a falakat és a teret.

5. Bútorok elrendezése
Fontos, hogy gondosan tervezzük meg a bútorok elrendezését. Próbáljuk ki a központi elrendezést, ahol a bútorokat a szoba közepére helyezzük, vagy az L-alakú elrendezést, ahol a kanapét a falhoz toljuk. A lényeg, hogy ne zsúfoljuk tele a teret, és hagyjunk elegendő szabad teret a közlekedésre.

 

A lakberendezés művészete valójában az otthonod művészete is. Kísérletezz, és találd meg azt az elrendezést és stílust, ami a leginkább kifejezi a személyiségedet, és tágasabbá és barátságosabbá teszi az otthonodat. Legyen a saját kis művészeti alkotásod!6. Minimalizálj
Kevesebb néha több. Ha kevesebb bútorral rendelkezel, akkor a tered tágasabbnak fog tűnni. Fontold meg, hogy melyik bútorokra van valóban szükséged, és szabadulj meg a feleslegtől.

7. Világítás
A megfelelő világítás is nagy szerepet játszik a térérzet alakításában. Használj sokféle világítást, például mennyezeti lámpát, asztali lámpát és állólámpát. A lámpák meleg fénye kellemes hangulatot teremt.

A lakberendezés művészete valójában az otthonod művészete is. Kísérletezz, és találd meg azt az elrendezést és stílust, ami a leginkább kifejezi a személyiségedet, és tágasabbá és barátságosabbá teszi az otthonodat. Legyen a saját kis művészeti alkotásod!