hétfő, július 15Minden ami építkezés, felújítás, lakberendezés
Shadow

Rockwool Frontrock Super 10 cm: Kiváló hőszigetelés homlokzatokhoz

A Rockwool Frontrock Super 10 cm vastag hőszigetelő lemez kifejezetten épületek homlokzatának szigetelésére lett tervezve. Ez a kétrétegű (inhomogén) vakolható lemez egyesíti a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokat, valamint a kiemelkedő tűzvédelmi képességeket. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a Rockwool Frontrock Super jellemzőit, műszaki adatait és felhasználási területeit.

Műszaki adatok

– Táblaméret: 1000 x 600 mm

– Vastagság: 100 mm

– Hőátbocsátási tényező: 2,75 R m² K/W

– m² / csomag: 1,8 m²

– m² / raklap: 28,8 m²

Kiemelkedő tulajdonságok

A Rockwool Frontrock Super lemezek számos előnyt kínálnak:

1. Neméghető: A kőzetgyapotból készült lemezek nem éghetőek, így jelentős mértékben növelik az épületek tűzbiztonságát. Bármely magasságú és kockázati osztály besorolású épületnél korlátozás nélkül beépíthetők, így ideálisak tűzterjedési gátak kialakítására.

2. Páraáteresztő: A lemezek páraáteresztő képessége biztosítja az épület falainak légzését, megelőzve a penészképződést és hozzájárulva az egészséges belső klímához.

3. Hőszigetelés: A 100 mm vastag lemezek kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentve az épület energiafogyasztását télen és nyáron egyaránt.

4. Hangszigetelés: A kőzetgyapot szálas szerkezete hatékonyan csökkenti a külső zajokat, javítva az épület belső akusztikai komfortját.

Felhasználási területek

A Rockwool Frontrock Super 10 cm-es lemezek különösen alkalmasak az alábbi felhasználási területekre:

– Homlokzati hőszigetelés: Az épületek külső falainak szigetelésekor a lemezek kiváló hőszigetelő tulajdonságai révén jelentős energiamegtakarítást eredményeznek.

– Tűzterjedési gátak: A lemezek nem éghetősége miatt ideálisak tűzterjedési gátak kialakítására, növelve az épület tűzbiztonságát.

– Hangszigetelés: A lemezek hatékony hangszigetelő tulajdonságai révén csökkentik a külső zajokat, hozzájárulva a kellemes belső környezethez.

Telepítés

A Rockwool Frontrock Super lemezek telepítése részleges felületű felragasztással és dübelezéssel történik. A rögzítéshez ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarcsot, valamint minősített dübeleket kell használni. A megfelelő telepítés biztosítja a lemezek maximális hatékonyságát és hosszú élettartamát.

Összegzés

A Rockwool Frontrock Super 10 cm vastag kőzetgyapot lemez ideális választás minden olyan épület számára, ahol fontos a hatékony hőszigetelés, a tűzbiztonság és a hangszigetelés. Kiváló műszaki tulajdonságai és sokoldalú felhasználhatósága révén biztosítja az épületek energiahatékonyságát és biztonságát, hozzájárulva a kényelmes és egészséges belső környezet kialakításához.