vasárnap, június 23Minden ami építkezés, felújítás, lakberendezés
Shadow

Rockwool Airrock LD kőzetgyapot lemez: 10 cm vastag, kiváló hő- és hangszigetelő megoldás

A Rockwool Airrock LD kőzetgyapot lemez műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, könnyű, csupasz kőzetgyapot lemez. Ez a termék ideális választás magastetőkhöz – szarufák alá, nem járható padlásfödémekre, valamint szerelt gipszkarton válaszfalakba. A Rockwool Airrock LD lemezek kis testsűrűségű (LD = Low Density) kivitelűek, melyek elsősorban a magastetők szarufák közötti hőszigetelésének szarufákon belüli kiegészítő hőszigeteléseként, illetve nem járható padlásfödémek és zárófödémek hőszigeteléséhez ajánlottak.

Felhasználási terület

A Rockwool Airrock LD kőzetgyapot lemezek különösen kedvezőek magasabb akusztikai és tűzvédelmi követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak betéteként. Használatuk javasolt olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot áramló levegővel közvetlenül érintkezik.

Rockwool kőzetgyapot tulajdonságai

A Rockwool kőzetgyapot lemezek számos kiváló tulajdonsággal rendelkeznek:

Kiváló hőszigetelés: A termék hatékonyan csökkenti a hőveszteséget, így energiatakarékos megoldást nyújt.

Nem éghető: Tűz esetén nem fejleszt füstöt, nincs égvecsepegés, és megakadályozza a tűzterjedést.

Hangszigetelés és hangelnyelés: A lemezek nemcsak jól hangszigetelnek, hanem hangelnyelő képességük is kiemelkedő.

Víztaszító és páraáteresztő: A teljes keresztmetszetében víztaszító kőzetgyapot felületéről a vízcseppek leperegnek, ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező.

Nincs zsugorodás vagy hőtágulás: A lemezek nem zsugorodnak, és hőtágulásuk nincs.

Egészségre nem káros: A termék magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül, ami az egészségre nem jelent kockázatot.

Csomagolás

Az Airrock LD lemezek ROCKWOOL feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, bálában kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kísérőcímkén is olvashatók.

Összefoglalva, a Rockwool Airrock LD kőzetgyapot lemez ideális választás mind hő-, mind hangszigetelési feladatokhoz, különösen ott, ahol magasabb akusztikai és tűzvédelmi követelményeknek kell megfelelni. Víz- és páraállósága, valamint egészségre ártalmatlan tulajdonságai révén kiváló megoldás a modern építőipar számára.